Російські окупанти призначили гауляйтером Снігурівки на Миколаївщині наркомана і «посадовця» «лнр» Юрія Барбашова

Війна
юрий барабашов
Фото: Преступности НЕТ

12 серпня російські загарбники призначили гауляйтера Снігурівської міської територіальної громади Баштанського району Миколаївської області. Ним став уродженець Миколаєва Барбашов Юрій Владиславович, 21 березня 1975 року народження – лідер миколаївського «Антимайдану» розігнаного в квітні 2014 року, колишній тележурналіст, обвинувачений у створенні терористичної організації та фігурант справи за зберігання коноплі у 2011 році.

Про його призначення гауляйтером окупанти повідомили в своїх пропагандистських телеграм-каналах, передає Центр журналістських розслідувань.

Юрій Барбашов – доволі відома в Миколаївській області персона. До 2014 року він працював на комунальних підприємствах Миколаєва і місцевих телеканалах. З початком російського вторгнення він став колаборантом і був активним учасником миколаївського «Антимайдану». Після розгону останнього він втік до окупованого Луганська, де пішов у лави «ополченців» так званої «лнр». Там він служив у так званих «1-й гаубичній самохідно-артилерійській батареї, 2-го гаубичного артилерійського взводу», «міліції лнр» та «державній телерадіокомпанії лнр». 

У 2017 році Сватівський районний суд Луганської області почав розглядати кримінальну справу з обвинувачення Юрія Барбашова у створенні терористичної організації. Доказів його вини було достатньо, адже сам обвинувачений багато разів сам публічно розповідав свою діяльність і виступав у численних сюжетах російської пропаганди. А з початку 2021 року він ще й брав участь у мінських перемовинах, представляючи псевдореспубліку. В якості переговорника він кілька разів зривав зустрічі, не приходячи на них у складі «делегації».

До війни Юрій Барбашов неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців. Вперше його затримали на початку 2011 року за зберігання коноплі. За це його оштрафували на 340 гривень і присвоїли категорію профілактичного обліку – «наркомани».

На посаді гауляйтера Снігурівки Барбашов уже почав роздавати інтерв’ю російським пропагандистам і розповідати про те, що Україна нібито кинула місцевих мешканців і що загарбники нібито «прийшли з миром». 

Як заявляли російські окупанти, вони тимчасово «приєднали» Снігурівську територіальну громаду до Херсонської області, оскільки їхні плани захопити всю Миколаївщину розбили вщент Збройні сили України. 

Матеріал підготовлений ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter