Російські війська вдарили по громаді на Херсонщині: загинула жінка

Війна

На Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу Білозерської громади загинула 50-річна жінка.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

“За даними слідства, 9 листопада близько 9:00 російська армія обстріляла Білозерську громаду. Травми, несумісні з життям, дістала 50-річна жінка, яка перебувала на вулиці”, – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі додали, що розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано із умисним вбивство.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter