Снайпер СБУ встановив світовий рекорд, знищивши окупанта з відстані 3800 метри (ВІДЕО)

Війна
Фото: 22 ОМБр

Снайпер СБУ встановив світовий рекорд результативного пострілу, влучивши в російського окупанта з відстані у 3800 метрів з української гвинтівки «Володар обрію» (Horizon’s Lord).

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

«Снайпер СБУ встановив світовий рекорд результативного пострілу. Він влучив в російського солдата з неймовірної відстані у 3800 метрів. Попередній рекорд становив 3540 метрів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у спецслужбі, цей постріл спецпризначенець СБУ здійснив з української гвинтівки
«Володар обрію» (Horizon’s Lord).

Також СБУ опублікувала відео рекордного пострілу, на якому чітко видно влучання в окупанта і переляк загарбників, що стояли поруч.

«Снайпери СБУ змінюють правила світового снайпінгу, демонструючи вміння ефективно працювати на фантастичних дистанціях», – наголосили в СБУ.

В свою чергу, виробник снайперської гвинтівки українська компанія «Володар Обрію» повідомила, що снайпер використав для пострілу патрон 12,7х114HL з кулею 760 gr Solid Baltic Bullets.

«Куля до цілі летіла близько 10 секунд, балістичні розрахунки підтверджують дистанцію пострілу», – зазначили у компанії.

За інформацією виробника, гвинтівка «Володар обрію» (Horizon’s Lord) призначена для проведення диверсійних та контрдиверсійних заходів, в тому числі, в умовах пустель та гірської місцевості; для знищення снайперів противника, розрахунків великокаліберних кулеметів, протитанкових ракетних комплексів (ПТРК), а також для боротьби з легкоброньованою технікою противника.

Гвинтівка доступна в однозарядному та магазинному варіантах в калібрах: 12.7х99NATO, 12.7×108, 12.7×114«HL», 14.5×114, 23x115mm.

Українська гвинтівки «Володар обрію» (Horizon’s Lord). Фото: facebook.com/horizonslord

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter