Зенітники знищили всі 14 ударних дронів, якими РФ вночі атакувала Україну

Війна
Фото: Командування Об’єднаних Сил ЗСУ

Підрозділи протиповітряної оборони знищили всі 14 ударних дронів типу Shahed, якими в ніч на 22 листопада війська РФ атакували територію України з південно-східного напрямку. Запущена з російського бомбардувальника Ту-22М3 крилата ракета Х-22 впала у Запорізькій області.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ

Як зазначається, із 20:00 вечора 21 листопада по 03:00 22 листопада окупанти атакували з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ – РФ) 14-ма ударними БпЛА типу Shahed та крилатою ракетою Х-22 – із літака Ту-22М3 з цього ж напрямку.

«В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з протиповітряною обороною Сухопутних військ Збройних Сил України та Національної гвардії, знищено усі 14 ворожих безпілотників Shahed-131/136», – йдеться у повідомленні.

До відбиття повітряного нападу було залучено підрозділи мобільних вогневих груп, винищувальну авіацію та зенітні ракетні підрозділи у межах Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Житомирської, Вінницької та Хмельницької областей.

«Крилата ракета Х-22 не досягла своєї цілі, впала у Запорізькій області на відкритій місцевості, вибуховою хвилею пошкоджено приватні будинки громадян. Попередньо без постраждалих», – додали у Командуванні ПС ЗСУ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter