Бої навколо Кринків на лівобережній Херсонщині вкрай невдалі для військ РФ – розвідка Британії

Війна
Військові ЗСУ на лівобережжі Херсонщини. Фото: Володимир Зеленський у телеграм

У британській розвідці вказують, що хоча бої навколо села Кринки на лівобережній Херсонщині у нижній течії Дніпра мають менший масштаб, ніж деякі інші битви російсько-української війни, але вони є вкрай невдалими для російських військ.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Як зазначається, на півдні України тривають бої навколо села Кринки, де українські морські піхотинці утримують плацдарм на східному березі Дніпра.

«Наземні бої характеризуються заплутаними зіткненнями піхоти та артилерійськими перестрілками у складній лісистій місцевості. Особливо ефективно Україна застосувала малі ударні безпілотні літальні апарати, тоді як ВПС Росії здійснюють значну кількість бойових вильотів на підтримку військ на передовій, здебільшого випускаючи боєприпаси з-поза меж діяльності української ППО», – йдеться в огляді.

«Бойові дії навколо Кринок мають менший масштаб, ніж деякі основні бої війни, але російське керівництво вважатиме їх вкрай невдалими. Росія відійшла із західного берега Дніпра рік тому, майже напевно маючи на меті утримати українські війська на захід від річки, зберегти спокій у цьому секторі і вивільнити російські сили в інших місцях», – додали у британській розвідці.

Як повідомлялось, морська піхота ВМСУ підтвердила закріплення Сил оборони на кількох плацдармах на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку. Президент Володимир Зеленський оприлюднив фото українських захисників, зроблені на лівому березі Херсонської області. Генштаб ЗСУ повідомив, що одна з цілей Збройних сил України на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку – відтіснити ворога далі від правого берега, щоб убезпечити цивільне населення.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter