Нічна атака Shahed на Київ: ППО знищила майже п’ять десятків повітряних цілей

Війна
Shahed-136

Атака дронами на Київ у ніч на 25 листопада стала наймасованішою з початку повномасштабного вторгнення. Силами та засобами ППО було уражено майже п’ять десятків повітряних цілей (остаточні підсумкові дані щодо типу та кількості оприлюднять Повітряні Сили).

Про це повідомив уначальник КМВА Сергій Попко.

“Четверта атака ворожих безпілотних літальних апаратів на Київ за цей місяць. Цей напад дронів став наймасованішим з початку повномасштабного вторгнення! У столиці тривога тривала понад 6 годин. Символічно, що рашисти (нащадки тоталітарної радянського режиму) здійснили цю атаку в День пам’яті жертв голодоморів. Так вони продовжують геноцид України та українців”, – зазначає Попко.

За попередніми даними, противник вкотре застосував баражуючі боєприпаси типу “Shahed”. БпЛА заходили на Київ хвилями, численними групами, з різних напрямків, постійно змінюючи курс за вектором руху.

Також Попко інформує, що внаслідок збиття ворожих дронів зафіксовано падіння уламків в різних районах міста:

– у Солом’янському районі внаслідок падіння уламків є двоє постраждалих – в обох гостра реакція на стрес, без госпіталізації. Також в цьому районі, у 5-поверховому будинку сталося руйнування на другому поверсі, вибиті шибки з першого по п’ятий поверх. В будівлі було заблоковано дві жінки. Також в Солом’янському районі сталося загоряння на території дитячого садочку і на іншій локації – в нежитловому приміщенні на площі 100 м2.

– у Дніпровському районі міста уламки впали на верхні поверхи багатоповерхівки, сталося задимлення.

– у Голосіївському районі уламки упали на зону зелених насаджень, без потерпілих.

– у Печерському районі – також на незабудовану територію. Попередньо без наслідків.

За інформацією Міненерго, в результаті атаки дронів, у Києві залишалися без світла 77 житлових будинків та 120 установ. Тривають роботи з відновлення. Інформація оновлюється і уточнюється.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter