Загарбники намагаються знайти слабину в обороні, щоб знову окупувати Куп’янськ – Сухопутні війська

Війна
Фото: mistaua.com

Російські війська намагаються знайти слабину в українській обороні, оскільки не відмовилися від намірів повторно окупувати Куп’янськ Харківської області, хоча стратегічних успіхів на цьому напрямку ворог не має.

Про це заявив начальник служби зв’язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі національного телемарафону.

«Російські окупанти не відмовилися від своїх намірів … вийти до міста Куп’янська, хочуть його повторно окупувати. На цій ділянці українські захисники відбили 4 атаки противника. Це поблизу Синьківки, Іванівки. Противник хоче вийти на межі населеного пункту Синьківка, для того, щоб розвивати свій подальший успіх у наступі на Куп’янськ», – сказав Фітьо.

За його словами, для досягнення своїх цілей окупанти застосовують авіацію, активізували використання дронів-камікадзе, здійснюють артилерійські обстріли.

«Ми бачимо, що активізується ворог попри втрати… в живій силі та в техніці, від планів своїх не відмовляється і намагається продавити українську оборону, знайти якусь слабину в обороні», – зазначив казав речник Сухопутних військ.

Він зауважив, що ворог використовує штурмові загони, які складаються з колишніх ув’язнених, військовослужбовців-штрафників, кидаючи їх на так звані «м’ясні штурми».

«Якихось стратегічних успіхів на даному напрямку в російських окупантів немає», – підкреслив Фітьо.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter