РФ збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі

Війна
Калибр
Пуск крилатих ракет «Калібр» по території України з ракетного корабля РФ, Чорне море Фото: mil.ru

РФ наростила присутність ракетоносіїв в Чорному морі. Крім фрегата “Адмірал Макаров” росіяни станом на 8:00 вивели у море два підводні човни.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

Сумарний залп крилатих ракет “Калібр” може сягати 16-ти.

“Напруження ситуації передбачуване, ворог підступний і зухвалий. Рівень ракетної загрози – високий”, – ідеться в повідомленні.

Сили оборони півдня України закликали не панікувати, але на сигнали повітряної тривоги оперативно реагувати.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter