РФ вночі запустила по Україні 17 ударних дронів та шість ракет С-300, ППО знищила 10 «шахедів»

Війна
Мобільна вогнева группа ППО веде вогонь по ударним дронам РФ. Фото: СтратКом ЗСУ

Війська РФ в ніч на 5 грудня запустили по Україні 17 ударних дронів типу Shahed та шість керованих зенітних ракет С-300. Підрозділи протиповітряної оборони знищили 10 «шахедів».

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як зазначається, у ніч на 5 грудня противник атакував Україну ударними БпЛА Shahed-136/131 з двох напрямків – Курська область та Приморсько-Ахтарськ – РФ, а також зенітними керованими ракетам С-300, які спрямував по цивільних об’єктах Донеччини та Херсонщини.

«Усього в ударі зафіксовано 17 ударних БпЛА типу «шахед» та шість зенітних керованих ракет ЗРК С-300. В результаті бойової роботи знищено 10 ударних БпЛА в різних регіонах України», – розповіли у Командуванні ПС ЗСУ.

До відбиття повітряного нападу противника було залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter