ППО знищила 14 з 19 крилатих ракет, які вранці запустили по Україні бомбардувальники РФ

Війна
Знищена російська крилата ракета Х-10.1 Фото: facebook.com/kpszsu

Підрозділи протиповітряної оборони знищили 14 з 19 крилатих ракет Х-101/Х-555, які вранці 8 грудня запустили по території України російські стратегічні бомбардувальники Ту-95МС із району Саратовської області РФ.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як зазначається, 8 грудня близько 06:00 ворог завдав удару із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС крилатими ракетами Х-101/Х-555.

Усього було задіяно 7 літаків із району Саратовської області РФ, які, попередньо, випустили 19 крилатих ракет повітряного базування.

«Частина ворожих ракет була спрямована на об’єкти інфраструктури на Дніпропетровщині. Інша група, долетівши до Дніпра, змінила напрямок руху в бік Києва. Станом на 09:00 знищено 14 із 19 крилатих ракет Х-101/Х-555 на Дніпропетровщині та Київщині», – розповіли у Командуванні ПС ЗСУ.

Як повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, всі ракети, які прямували на Київ, було знищено ще на підльоті до столиці.

«Після тривалої паузи у 79 днів, ворог поновив удари крилатими ракетами з бортів стратегічної авіації Ту-95МС… Повітряна тривога в столиці тривала майже 2 години. Але жодна ворожа ціль не досягнула міста. Силами та засобами ППО усі ракети, які летіли у напрямку Києва, були знищені ще на підльоті до столиці», – зазначив Попко у Telegram.

Він додав, що інформація щодо жертв та руйнувань відсутня.

В свою чергу, начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив, що на Київщині уламками збитих ворожих ракет пошкоджені приватні будинки.

«Влучань в об’єкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксовано. За оперативною інформацією, постраждалих немає. Унаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей станом на 8:45 вже є інформація про пошкодження приватних будинків у декількох громадах області. У будинках вибиті вікна, часткові руйнації стін. Аварійні служби вже працюють», – зазначив Кравченко.

За інформацією поліції Київської області, правоохоронці проводять огляд місця події та фіксують наслідки ворожої атаки.

Як повідомлялось, вранці 8 грудня на Дніпропетровщині внаслідок ракетного удару російських військ по Павлоградському району загинула людина, ще четверо – постраждали.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter