У Києві через падіння уламків збитих вночі ППО російських ракет постраждали 53 людини

Війна
Наслідки падіння уламків збитої ППО російської ракети у Дарницькому районі Києва, 13.12.2023. Фото: t.me/VA_Kyiv

У Києві внаслідок падіння уламків збитих вночі 13 грудня протиповітряної обороною російських балістичних ракет постраждали 53 людини.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко у Telegram.

«Загалом в результаті нічної атаки ворога постраждали 53 людини. 20 із них, в тому числі двох дітей госпіталізували. 33 постраждалим медики надали допомогу на місці. Зокрема, й 6 дітям», – написав Кличко.

В свою чергу, начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що внаслідок роботи ППО по збиттю ворожих повітряних цілей у Києві загалом зафіксовано біля десятка випадків падіння уламків.

У Голосіївському районі уламки впали на проїжджу частину дороги без послідуючого горіння.

У Дарницькому районі падіння уламків викликало загорання приватного будинку на площі 400 м2.

У Деснянському район сталося загорання на 7 поверсі 9-ти поверхового житлового будинку та восьми авто в дворі будинку. Проведена евакуація мешканців. Врятовано 17 людей, з них 7 дітей. На місці працює Червоний Хрест, залучено автобус Київпастрансу для обігріву людей, надається допомога психологічною службою. Постраждалим надана медична допомога.

Крім того, ще на двох інших локаціях району на відкритій території були виявлені палаючі уламки ракет.

У Дніпровському районі вибуховою хвилею вибило вікна в двох житлових будинках. Також сталось загорання приватного житлового будинку на площі 2 м кв.

Крім того, зафіксовано падіння уламків ракети ще на 3 приватні житлові будинки без загорання. Сталося часткове руйнування будинків та допоміжних споруд.

Також уламки ракети, які впали на проїжджу частину, пошкодили водопровідну мережу. На місці працюють аварійні бригади.

Інформації стосовно загиблих немає, додав Попко.

Також, за його інформацією, внаслідок ракетного удару в Дніпровському районі 35 приватних будинків залишились без світла через пошкодження ліній електропередач уламками ракет. Аварійні бригади ДТЕК планують відновити електропостачання до 14-00.

Як повідомлялось, підрозділи протиповітряної оборони знищили всі 10 ударних дронів типу Shahed та 10 балістичних ракет, якими війська РФ вночі 13 грудня атакували територію України.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter