ППО знищила 30 з 31 ударного дрона Shahed, якими РФ вночі атакувала Україну

Війна
Мобільна вогнева группа ППО веде вогонь по ударним дронам РФ. Фото: t.me/SerhiyNaiev

Підрозділи протиповітряної оборони знищили 30 з 31 ударного дрона типу Shahed, якими війська РФ вночі 16 грудня атакували територію України з трьох напрямків.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як зазначається, у ніч на 16 грудня противник атакував Україну ударними безпілотниками типу Shahed з трьох напрямків – Приморсько-Ахтарськ, Сеща, Курськ в РФ.

Усього в ударі було застосовано 31 ударний БпЛА Shahed-136/131, які окупанти спрямували у різні регіони України.

До відбиття повітряного нападу було залучено винищувачі, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил ти Сил оборони України.

«В результаті бойової роботи знищено 30 «шахедів» в межах Дніпропетровської, Київської, Вінницької, Чернігівської, Сумської, Полтавської, Черкаської, Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Хмельницької областей», – розповіли у Командуванні ПС ЗСУ.

Як повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв, 14 з 30 збитих дронів були знищені у Північний операційний зоні, де ворог намагався уразити військові та цивільні обʼєкти на Київському та Чернігівському напрямках.

«Усі ворожі цілі були знищені. З 14 збитих у Північній операційній зоні – 8 ( а це більше половини) були уражені мобільними вогневими групами, озброєними великокаліберними кулеметами, переносними зенітно-ракетними комплексами та зенітними гарматами», – написав Наєв у Telegram.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter