Сили ППО знищили всі 20 ударних дронів та керовану ракету, якими РФ вночі атакувала Україну

Війна
Мобільна вогнева группа ППО веде вогонь по ударним дронам РФ. Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Сили протиповітряної оборони знищили всі 20 ударних дронів типу Shahed та керовану авіаційну ракету Х-59, якими війська РФ в ніч на 17 грудня атакували територію України. Крім того, запущена окупантами крилата ракета «Іскандер-К» не досягла своєї цілі.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як зазначається, у ніч на 17 грудня російські окупаційні війська атакували Україну крилатою ракетою «Іскандер-К», керованою авіаційною ракетою Х-59 (райони пусків – Крим та окупована Херсонщина), а також 20-ма ударними безпілотниками типу Shahed з районів Приморсько-Ахтарськ у РФ та Чауда у Криму.

До відбиття повітряного нападу було залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

«В результаті бойової роботи збито 20 «шахедів» та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Крилата ракета «Іскандер-К» – не досягла своєї цілі. Повітряні цілі знищено у межах Одеської, Херсонської, Запорізької та Хмельницької областей», – розповіли у Командуванні ПС ЗСУ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter