СБУ та ЗСУ успішно атакували дронами аеродром у Ростовській області РФ: пошкоджена авіатехніка

Війна
Пошкоджений під час атаки дронів літак Су-34 на аеродромі «Морозовськ» у Ростовській області РФ і уламки БПЛА, 17.12.2023. Фото: t.me/war_monitor_ua

Служба безпеки та Збройні сили України в ніч на 17 грудня провели спільну спецоперацію та атакували дронами аеродром «Морозовськ» у Ростовській області РФ. Внаслідок удару завдано суттєве ураження авіатехніці.

Про це каналу hromadske повідомило джерело у силових структурах.

«Атакували аеродром безпілотниками. Й хоча у РФ уже традиційно встигли заявити, що всі БПЛА було збито, в реальності Служба разом із ЗСУ завдали ворогу суттєвого ураження техніки», – повідомив співрозмовник видання.

За його словами, летовище було важливою ціллю, оскільки воно є місцем дислокації 559-го бомбардувального авіаційного полку Повітряно-космічних сил РФ.

За даними джерела, на аеродромі в момент удару перебували до 20 винищувачів-бомбардувальників Су-34 та були розміщені три радіолокаційні станції та інша техніка.

У мережі з’явилися фото з наслідками атаки дронів на російський аеродром «Морозовськ», які свідчать, що як мінімум один російський літак Су-34 у результаті цієї атаки отримав пошкодження від вражаючих елементів після вибуху бойової частини БПЛА. Також є фото уламків дрона.

Вранці 17 грудня Міністерство оборони Росії заявило, що протягом ночі ППО нібито збила 35 українських безпілотників над територіями Липецької, Ростовської та Волгоградської областей.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter