Четверо загиблих та дев’ять поранених: наслідки обстрілів окупантами Херсонщини за добу

Війна
Фото: t.me/roman_mrochko

Російські окупанти за минулу добу, 23 грудня, 88 рази били по Херсонщині з мінометів, артилерії, РСЗВ «Град», танків, ЗУ-23-2, БПЛА та авіації, внаслідок чого чотири людини загинули, ще дев’ять отримали поранення, серед них дитина. При цьому троє людей загинули та семеро отримали поранення під час вечірнього артилерійського обстрілу Херсона.

Про це 24 грудня повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у Telegram.

«За минулу добу противник здійснив 88 обстрілів, випустивши 425 снарядів з мінометів, артилерії, «Градів», танків, ЗУ-23-2, БПЛА та авіації, з них – 2 ракетних. По місту Херсон ворог випустив 71 снаряд», – написав Прокудін.

Він зазначив, що російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; медичні установи, навчальний заклад та об’єкти критичної інфраструктури у Херсоні.

«Через російську агресію 4 людини загинули, ще 9 – дістали поранення, із них – 1 дитина», – додав начальник ОВА.

Прокудін також уточнив, що внаслідок російського обстрілу Херсона увечері 23 грудня постраждали семеро людей. Серед них – 15-річна дитина.

Крім того, вказав він, через влучання артилерійського снаряда по житловому будинку у центральній частині міста постраждала родина.

«На місці загинув 87-річний чоловік та його 81-річна дружина. Вибухову травму, контузію та поранення ноги отримав 54-річний херсонець. Після надання допомоги він відмовився від госпіталізації. Також у Центральному районі міста під час розбору завалів рятувальники виявили тіло загиблого чоловіка. Його особа встановлюється», – розповів начальник ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter