Близько 4 тис прийомних дітей залишилися на ТОТ або були депортовані на територію РФ – Мінреінтеграції

Війна
Фото: Anadolu Agency

На сьогодні приблизно 4 тисяч прийомних дітей опинилися на тимчасово окупованій території України або були депортовані окупантами на територію РФ.

Про це повідомляє міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Наразі близько 4 тисяч прийомних дітей опинилися на ТОТ або були депортовані на територію РФ. Органи опіки та піклування не можуть забезпечити належний контроль за умовами їхнього проживання і виховання. Неможливо також відслідкувати їх ймовірне подальше переміщення», – йдеться в повідомленні.

Крім того, вказали у відомстві, з багатьма сім’ями, на вихованні яких перебувають діти, втрачено зв’язок і доля дітей невідома.

«Тому нещодавно уряд затвердив зміни, які стосуються повноважень керівників районних держадміністрацій, а також виконавчих органів місцевих рад. Тепер вони матимуть подавати до Нацполіції заяви про розшук дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які примусово переміщені на територію держави-агресора або які залишилися на ТОТ, або з якими відсутній зв’язок», – додали у Мінреінтеграції.

Як повідомлялось, в Україні розслідують факти депортації РФ понад 19 тисяч українських дітей. Тисячі цивільних незаконно утримують у РФ та на окупованих територіях.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter