У Києві кількість загиблих через ракетну атаку РФ зросла до 28 осіб

Війна
Фото: facebook.com/DSNSKyiv

У Києві кількість загиблих внаслідок російської ракетної атаки 29 грудня зросла до 28 осіб. 1 січня 2024 року у столиці оголошений Днем жалоби.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«На жаль, тіла загиблих внаслідок ракетного удару ще продовжують знаходити. Рятувальники дістали з-під завалів ще одне тіло. На цю хвилину, ракетним ударом 29 грудня рашисти вбили вже 28 людей», – зазначив Попко.

Він нагадав, що сьогодні у Києві День жалоби за загиблими під час ракетного удару по столиці 29 грудня. «Щире співчуття всім, хто втратив рідних і близьких. А терористам, що вбивають мирних громадян, ніколи не буде прощення за кров, пролиту на українській землі», – додав начальник КМВА.

Головне управління ДСНС України у м.Києві уточнило, що тіла загиблих були знайдені на місці руйнувань у Шевченківському районі столиці.

Як повідомлялося, за інформацією Головнокомандувача ЗС України Валерія Залужного, ворог під час масованого удару по Україні вночі та вранці 29 грудня 2023 року використав 158 засобів повітряного нападу. Було атаковано об’єкти критичної інфраструктури, промислові та військові об’єкти. Підрозділи протиповітряної оборони знищили 27 ударних дронів типу Shahed та 87 крилатих ракет різних типів.

Київ був атакований кількома десятками ракет різного типу, які заходили на місто хвилями і з різних напрямків. Силами та засобами ППО над Києвом було уражено понад три десятки повітряних цілей. Але внаслідок такої масованої ракетної атаки в столиці, на жаль, є руйнування,  загибі та поранені.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter