На Херсонщині через обстріл окупантів загинула літня жінка, її дочка – поранена

Війна
Фото: facebook.com/DSNSKHERSON

На Херсонщині 1 січня російські окупанти обстріляли з артилерії село Велетенське Білозерської громади. Один зі снарядів влучив у приватний житловий будинок, внаслідок чого загинула 73-річна жінка. Крім того, отримала пораненні її 50-річна дочка, яку госпіталізовано до лікарні.

Про це повідомляє Головне Управління ДСНС України у Херсонській області.

Як зазначається, вранці 1 січня ворог атакував с. Велетенське Білозерської громади. Один з ворожих снарядів влучив в житловий будинок, повністю зруйнувавши його.

«Під завалами опинились двоє людей, яких дістали рятувальники. На жаль, 73-річна постраждала отримала травми, несумісні з життям. Ще одну 50-річну жінку надзвичайники транспортували до автомобіля швидкої. Її госпіталізовано до лікарні», – йдеться у повідомленні.

Херсонська обласна прокуратура уточнила, що поранена жінка – дочка загиблої 73-річної мешканки зруйнованого будинку.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter