Окупанти вдарили по Нікополю на Дніпропетровщині: загинула людина, ще двоє поранені

Війна
Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Російські окупанти 6 січня вдарили з артилерії по місту Нікополь на Дніпропетровщині, внаслідок чого загинув 45 річний чоловік. Крім того, поранення отримали 16-річна дівчина та 66-річний чоловік.

Про це повідомив начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак у Telegram.

«Росіяни вбили 45-річного чоловіка. Та поранили 16-річну дівчинку і чоловіка 66 років. Це сталося вранці. Ворог вдарив артилерією по Нікополю», – написав Лисак.

Він додав, що у місті пошкоджені 13 приватних будинків та 6 господарських споруд. Зачепило кілька авто, лінії електропередач, газогін.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter