На Харківщині окупанти скинули керовані авіабомби на село Вільхуватка: загинула жінка

Війна
Фото: t.me/synegubov

На Харківщині російські окупанти 10 січня скинули керовані авіабомби на село Вільхуватка Куп’янського району, внаслідок чого загинула 48-річна жінка. У селі пошкоджені приватні будинки та виникла пожежа у школі.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

«Окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по селу Вільхуватка Куп’янського району. Внаслідок ворожого удару загинула 48-річна жінка», – написав Синєгубов.

Він додав, що у селі пошкоджено 10 приватних будинків, магазин. Внаслідок обстрілу виникла пожежа в школі.

Екстрені служби продовжують ліквідацію наслідків.

В свою чергу, Головне управління ДСНС України у Харківській області повідомляє, що рятувальникам вже вдалося загасити пожежу у школі. За інформацією рятувальників, окупанти скинули на село дві авіабомби.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter