РФ тримає у Чорному морі ракетоносій із вісьмома «Калібрами»

Війна
Калибр
Пуск крилатих ракет «Калібр» по території України з ракетного корабля РФ, Чорне море Фото: mil.ru

На бойове чергування в Чорне море РФ вивела десять своїх кораблів, зокрема ракетоносій, оснащений вісьмома ракетами типу “Калібр”.

Про це повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.

В Азовському й Середземному морях, за даними ВМС, присутні по одному російському кораблю, жоден з яких не є ракетоносієм.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter