Українська розвідка дізналась, скільки ракет на місяць виготовляють росіяни

Війна
ракетный удар

Росіяни не змогли суттєво наростити обсяги виробництва ракет різного класу. Але показники можуть відрізнятись в залежності від місяця.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів заступник глави української військової розвідки Вадим Скібіцький.

“Рівень виробництва залежить від завантаження потужностей, від комплектуючих, адже дуже багато деталей – у тих же Х-101, “Кинжала”, “Калібру” – іноземного виробництва

Росія багато втратила саме через те, що її підприємства, які займались постачанням комплектуючих, перебувають під міжнародними санкціями. А своїми аналогами вона не може покрити власні потреби. Знову ж таки, наприклад, у грудні вони взагалі не виробляли деякі види ракет – був нульовий показник – як плановий, так і фактичний”, – йдеться в повідомленні.

Заступник глави ГУР МОУ зазначив, що окупанти намагаються тримати певний стратегічний резерв – близько 30% від тих запасів, що в них є.

У ніч на 13 січня російські загарбники завдали ракетного удару по Україні, застосувавши 40 цілей – крилаті, аеробалістичні, балістичні, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні БПЛА, з них 8 знищені силами ППО. Більшість не влучили завдяки роботі українських систем РЕБ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter