ЗСУ продовжують заходи щодо розширення плацдарму на лівому березі Дніпра – Сили оборони півдня

Війна
Бійці ЗСУ ведуть вогонь з легких 105-мм гаубиць M119 Фото: Facebook Генштаб ЗСУ

У зоні відповідальності Сил оборони півдня України ракетно-артилерійські підрозділи проводять максимально ефективну, за цих погодних умов, контрбатарейну боротьбу. Протягом минулої доби окупанти наважились лише на один штурм на лівобережжі Дніпра.

Про це в телеграмі повідомляє пресслужба Сил оборони півдня.

“Ворог не припиняє спроб вибити українські підрозділи з позицій на лівобережжі Дніпра, але за минулу добу помітно зменшив активність і наважився лише на один штурм”, – ідеться в повідомленні.

Окупанти, як і в попередні рази, зазнавши втрат, відійшли на свої вихідні позиції. Українські захисники продовжують заходи з розширення плацдарму.

Зазначається, що росіяни не припиняють активну аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують ударні дрони різних типів та здійснюють авіабомбардування.

Крім того, у Чорному морі вороже корабельне угруповання розгорнуто в кількості 5 кораблів, серед яких один ракетоносій, споряджений 8 “Калібрами”.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter