Росіяни економлять «Калібри», останній раз використовували 3 січня – ОК «Південь»

Війна
ракетные удары
Пуск крилатих ракет «Калібр» по території України з малого ракетного корабля РФ, Чорне море Фото: mil.ru

Російські загарбники економлять “Калібри” для здійснення ударів по території України.

Про це повідомила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Ми фіксували крайній раз використання “Калібрів” 3 січня, тоді три ракети ворог випустив з акваторії Чорного моря, і всі вони були знищені. Очевидно, що вони трошки економлять цей вид ракет, тому що в них є складнощі з подальшою логістикою, забезпеченням і взагалі інфраструктурою обслуговування цих ракетних установок і завантаженням ракет, оскільки все це в Севастополі, а перебазувати в Новоросійськ вони ще не спромоглися”, – пояснила керівниця пресцентру.

Попри все, ракетна небезпека залишається на високому рівні.

“Небезпека полягає в тому, що кожен надводний ракетоносій, виходячи в море, несе на собі вісім “Калібрів” і готовий їх застосувати. Перебуваючи на базі, вони також становлять собою небезпеку, тому що можуть бути застосовані просто з рейду Новоросійська”, – підкреслила керівниця пресцентру.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter