Координаційний штаб закликає не ширити неперевірені дані про падіння російського Іл-76, який нібито перевозив полонених

Війна

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими закликає до оприлюднення офіційних даних утриматися від поширення неперевіреної інформації щодо падіння російського військово-транспортного літака Іл-76, який нібито перевозив українських військовополонених.

Як ідеться в заяві з приводу оприлюдненої у ворожих пропагандистських ресурсах інформації про падіння Іл-76, Координаційний штаб та інші профільні структури збирають та аналізують всю необхідну інформацію.

«До оприлюднення офіційних заяв або коментарів уповноваженими особами або органами закликаємо ЗМІ та громадян утриматися від поширення неперевіреної інформації», – зазначається в заяві.

У штабі наголошують, що ворог активно здійснює інформаційні спецоперації, спрямовані проти України, які мають на меті дестабілізацію українського суспільства.

«Просимо відповідально ставитися до поширення чутливої інформації та користуватися лише офіційними джерелами», – закликають у Координаційному штабі.

За даними російських телеграм-каналів, в Бєлгородській області розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення техніки і десанту. РосЗМІ пишуть, що на борту літака перебували 63 особи, усі загинули.

Джерела в ЗСУ зазначили, що цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300. Саме ці ракети використовуються для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України.

У Повітряних силах поки не коментують інформацію щодо падіння Іл-76, однак обіцяють надати її згодом.

За даними ЗМІ, в Міноборони РФ стверджують, що в літаку “перебували 65 полонених українських військовослужбовців”, а також шестеро членів екіпажу і троє супроводжуючих.