Генштаб зробив заяву на тлі падіння Іл-76: ЗСУ продовжать нищити засоби постачання ворожих ракет

Війна
Фото росЗМІ з нібито місця катастрофи Іл-76

У Генштабі зазначають, що Збройні Сили України вживають усіх заходів для захисту України та українців.

Про це повідомляє пресцентр Генштабу.

“Неспроможність противника досягти будь-яких результатів на полі бою, продовжує його стратегію терору, зокрема і на Харківському напрямку. Застосування ракетного ураження з метою знищення Харкова та вбивства цивільних ми бачимо і в інших містах України”, – йдеться у повідомленні.

Генштаб нагадує, що лише за останній тиждень противником нанесено 19 ракетних ударів по Харківщині.

Застосовано: 26 ЗКР С-300; 3 БР “Іскандер-М”.

Внаслідок чого загинуло 16 осіб, у тому числі одна дитина.

Поранено – 78 осіб. Зруйновано 13 будівель, у тому числі – одна лікарня, три заклади освіти, шість житлових будинків.

“Задля зменшення саме ракетної загрози, Збройні Сили України не тільки контролюють повітряний простір, а й детально відстежують точки запусків ракет та логістику їх постачання, особливо, з застосуванням засобів військово-транспортної авіації.

Зафіксована інтенсивність обстрілів прямо повʼязана із зростанням кількості військово-транспортних літаків, що протягом останнього часу направлялися до аеродрому Бєлгорода.

З урахуванням цього, Збройні Сили України будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, в тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку”, – зазначили у Генштабі.

  • 24 січня російський військовий літак Іл-76 упав у Бєлгородській області. Раніше у мережі було оприлюднено відео падіння літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ.
  • У Міноборони РФ заявили, що на борту літака нібито перебували українські полонені, яких вивозили для обміну.
  • В Міноборони України повідомили, що наразі “з’ясовують інформацію”. Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими збирає та аналізує всю необхідну інформацію щодо катастрофи Іл-76.