НАТО має готуватися до ракетних атак РФ по всій Європі – The Times

Війна
НАТО

НАТО доведеться підготуватися до можливих ударів Росії по об’єктах по всій Європі, зокрема в Німеччині, якщо Москва розпочне війну проти Альянсу.

Про це пише The Times із посиланням на високопоставлені генералів Альянсу.

Керівник військового логістичного центру НАТО в Німеччині, генерал-лейтенант Александер Соллфранк наголосив на необхідності спростити бюрократичні процедури, що можуть утруднити пересування військ і техніки, а також полегшити взаємне використання військової техніки та спорядження країнами в період кризи.

“Якщо ми порівняємо війну й операції десятирічної або п’ятирічної давності, то зрозуміємо, що маємо визнати, що і за тилові райони вестиметься жорстка боротьба. Ми повинні припускати, що агресор буде використовувати весь спектр кінетичної і некінетичної сили для того, щоб зруйнувати лінії зв’язку, зокрема і в тилу”, — каже Сольфранк.

Лідери НАТО вважають, що Альянс має обмежений час для вжиття заходів зі зміцнення своєї оборони. Вони висловлюють надію на узгодження впровадження системи “військового Шенгена”, що дасть змогу військовим конвоям вільно переміщатися територією країн НАТО до саміту альянсу у Вашингтоні в липні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter