Сили ППО знищили 9 з 14 дронів Shahed, якими РФ вночі атакувала Україну

Війна
Мобільна вогнева группа ППО веде вогонь по ударним дронам РФ. Фото: t.me/SerhiyNaiev

Підрозділи протиповітряної оборони знищили 9 з 14 ударних дронів типу Shahed-136/131, якими російські війська в ніч на 3 лютого атакували Україну з території РФ та окупованого Криму.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як зазначається, у ніч на 3 лютого противник атакував 14-ма ударними БпЛА типу Shahed-136/131 з напрямків: Приморсько-Ахтарськ – РФ, Чауда – Крим та двома керованими авіаційними ракетами Х-59 з Бєлгородської області – РФ.

«Як і минулої ночі, значну частину «шахедів» ворог спрямував по об’єктах енергетичної інфраструктури на Дніпропетровщині. Мобільними вогневими групами Повітряних Сил та Сил оборони України знищено 9 ворожих БпЛА у межах Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської та Житомирської областей», – йдеться у повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter