На Херсонщині за добу через обстріли окупантів поранені семеро людей, серед них – дитина

Війна
Наслідки обстрілу військами РФ Херсона, 02.02.2024. Фото: Херсонська МВА

Російські окупанти за минулу добу 67 разів били по Херсонщині із застосуванням артилерії, мінометів, РСЗВ, танків, БпЛА та авіації, внаслідок чого буди поранені семеро людей, серед них – дитина.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у Telegram.

«За минулу добу противник здійснив 67 обстрілів, випустивши 218 снарядів, із застосуванням артилерії, мінометів, РСЗВ, танків, БпЛА та авіації. По Херсону ворог спрямував 49 снарядів, в тому числі керовану авіабомбу», – написав Прокудін.

Він зазначив, що російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; пошкодили об’єкти критичної інфраструктури та навчальні заклади в обласному центрі та в Херсонському районі; влучили у дитячий садок у Бериславському районі, завдали руйнувань магазинам та медичній установі у Херсоні.

«Через російську агресію 7 людей дістали поранення, з них – 1 дитина», – додав начальник ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter