СБУ атакувала дронами нафтопереробний завод у російському Волгограді, виникла пожежа

Війна
Фото: ГУ МЧС по Волгоградской области

Служба безпеки України в ніч на 3 лютого атакувала дронами один із найбільших російських нафтопереробних заводів, що розташований у місті Волгоград. Внаслідок удару на підприємстві «ЛУКОЙЛ-Волгограднефтепереработка» пошкодженна установка первинної переробки нафти та виникла пожежа.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на власні джерела у силових струтурах.

Як зазначили співрозмовники, два безпілотники уразили установку первинного перероблення нафти, без якої завод втратить значну частину виробничої потужності.

Водночас вказали, що СБУ «продовжує системно знищувати» інфраструктуру, яку Росія використовує для ведення війни проти України.

«Б’ючи по НПЗ, що працюють на російський військово-промисловий комплекс, ми не тільки перерізаємо логістику поставок пального для ворожої техніки, але й скорочуємо наповнення бюджету РФ», – пояснили джерела.

Окрім цього, пообіцяли, що «бавовна» на російських НПЗ триватиме надалі.

Раніше губернатор Волгоградської області РФ Андрій Бочаров заявив, що російська ППО нібито збила БПЛА, після чого, внаслідок падіння уламків, виникла пожежа на нафтопереробному заводі компанії «Лукойл».

Місцеве видання V1.ru повідомляє, що падіння безпілотного літального апарату вранці 3 лютого спричинило сильну пожежу на заводі «ЛУКОЙЛ-Волгограднефтепереработка» у Красноармєйському районі Волгограда.

Момент атаки по заводу потрапив на відео.

Також була знята пожежа, яка виникла на заводі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter