ППО знищила 14 з 17 ударних дронів та крилату ракету, якими РФ вночі атакувала Україну

Війна
Мобільна вогнева группа ППО веде вогонь по ударним дронам РФ. Фото: facebook.com/NGUmainpage

Підрозділи протиповітряної оборони знищили 14 з 17 ударних дронів типу Shahed-136/131 та крилату ракету Х-59, якими російські війська в ніч на 12 лютого атакували Україну.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як зазначається, у ніч на 12 лютого противник атакував Україну 17-ма ударними БпЛА типу Shahed-136/131 з району Приморсько-Ахтарськ – РФ, керованою авіаційною ракетою Х-59 з ТОТ Запорізької області та зенітними керованими ракетами С-300 із Бєлгородської області РФ.

До відбиття повітряного нападу залучено підрозділи мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України.

«В результаті бойової роботи знищено 14 «шахедів» та одну керовану авіаційну ракету Х-59 у межах Хмельницької, Вінницької, Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької областей», – йдеться у повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter