На Харківщині через підрив на міні загинули двоє людей, ще одна поранена

Війна
Фото: Facebook ГУР Міноборони України

У Харківської області 16 лютого у полі біля села Довгеньке Ізюмського району підірвалися на протипіхотній міні та загинули двоє людей, ще одна отримала поранення.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Харківській області.

«16 лютого сталась надзвичайна подія поблизу с. Довгеньке Ізюмського району Харківщини. У полі стався підрив вибухонебезпечного предмету (попередньо протипіхотної міни типу ОЗМ). Внаслідок вибуху двоє чоловіків загинули на місці, ще один отримав травми. За його життя наразі борються лікарі», – йдеться у повідомленні.

На місці пригоди працюють сапери ДСНС. Остаточні обставини події з’ясовуються правоохоронцями.

«Шановні громадяни, вкотре звертаємось до вас з проханням суворо дотримуватись заходів мінної безпеки. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією. У разі виявлення підозрілого предмета в жодному разі не чіпайте його та повідомте про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами «101», «102» або «112»», – закликали рятувальники.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter