Окупанти скинули авіабомби на Куп’янськ: загинули двоє людей, п’ятеро – постраждали

Війна
Фото: t.me/synegubov

Російські окупанти 28 лютого скинули 500 кілограмові авіабомби ФАБ-500 на місто Куп’янськ на Харківщині, одна з яких влучила поблизу кафе та церкви. Внаслідок авіаудару загинули двоє людей, ще п’ятеро отримали поранення. У місті пошкоджені та частково зруйновані житлові будинки.

Про це повідомляють Харківська обласна прокуратура та поліція Харківщини.

«За даними слідства, вдень 28 лютого збройні сили РФ завдали авіаудар по м. Купʼянськ. Авіабомба влучила поблизу кафе та церкви. Станом на зараз відомо про двох загиблих: 39-річного чоловіка та 58-річного пастора церкви. Ще четверо мирних жителів поранені: дві 31-річні жінки та двоє чоловіків 45 та 52 років. Пошкоджено та частково зруйновано низку житлових будинків», – інформує прокуратура.

За попередніми даними, ворог вдарив по місту бомбами ФАБ-500.

В свою чергу поліція Харківської області уточнила, що внаслідок авіаудару постраждали п’ятеро людей.

«Два чоловіки загинули, п’ять людей постраждали. Серед дня окупанти завдали КАБами удари по Куп’янську. Пошкоджено приміщення кафе та церква Іісуса Христа. Загинули 39-річний цивільний чоловік та 58-річний пастир. Поранення отримали четверо громадян: дві 31-річні жінки, 45 та 52-річні чоловіки. Вони госпіталізовані. Ще у однієї жінки гостра реакція на стрес. Пошкоджені щонайменше 10 будинків», – йдеться у повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter