На Харківщині через атаку російських дронів загинула людина, ще троє постраждали

Війна
Фото: facebook.com/prokuraturakharkiv

Російські окупанти в ніч на 2 березня атакували ударними дронами Shahed житловий район Харкова та селище Великий Бурлук, внаслідок чого загинула людина та ще троє постраждали.

Про це повідомляють МВС України та Харківська обласна прокуратура.

«У Харкові унаслідок атаки спалахнула пожежа у Шевченківському районі міста. Горіли 3 легкові автомобілі, пошкоджені гаражі, автомобілі та вибиті вікна у поруч розташованих житлових будинках. У селищі Великий Бурлук Куп’янського району внаслідок удару зруйнований будинок. З-під завалів дістали загиблого 76-річного господаря. З сусіднього домоволодіння поліцейські евакуювали літню жінку», – інформує МВС.

Як зазначається, на місцях працюють всі необхідні служби.

В свою чергу у прокуратурі уточнили, що внаслідок російської атаки БПЛА по житловому кварталу Харкова постраждали три людини.

«За даними слідства, в ніч на 2 березня ворожий безпілотник вдарив по житловому масиву у Шевченківському районі м. Харкова. Пошкоджено 4 будинки, 17 автомобілів та 5 гаражів. Постраждали три жінки 76, 66 та 44 років. У всіх трьох – гостра реакція на стрес, медичну допомогу надано на місці», – йдеться у повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter