ГУР зламало сервери Міноборони РФ

Війна

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України реалізували чергову успішну спецоперацію проти РФ, у результаті DDoS-атаки вдалось отримати доступ до серверів Міністерства оборони.

«Тепер українська спецслужба володіє програмним забезпеченням для захисту інформації та шифрування, яке використовувало МО РФ, а також – масивом секретної службової документації російського міністерства війни. Йдеться про накази, звіти, розпорядження, доповіді та інші документи, які циркулювали між >2000 структурних одиниць силового відомства Росії», – зазначили у розвідці.

Одержана інформація дозволяє встановити повну будову системи російського Міноборони та його ланок.

«Аналіз отриманих даних також допоміг ідентифікувати генералітет, інших високих керівників структурних підрозділів МО РФ, а ще заступників, помічників, спеціалістів – усіх, хто використовував софт для електронного документообігу під назвою «Бюрократъ», – зауважили в ГУР МО.

У розпорядженні воєнної розвідки України, наприклад, опинилась службова документація заступника міністра оборони РФ Тімура Вадімовіча Іванова.

«Цей заступник Шойґу відіграв важливу роль у тому, що кібератака стала успішною. Тож почесне звання «маладєц» відходить саме йому: Вадімич, всім 4, тобі – 5!», – прокоментували в ГУР.

В Головному управлінні розвідки підкреслили, що робота у кіберпросторі Росії, спрямована на перешкоджання й параліч діяльності відповідальних за війну проти українського народу силових органів та посадовців держави-агресора, триває.