Удар РФ по Чугуєву на Харківщині: поранені 7 людей, серед них дитина

Війна

У Чугуєві зросла кількість постраждалих від удару російських окупантів. За попередніми даними, ворог вдарив по місту ракетою типу С-300 з території Бєлгородської області РФ.

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“Внаслідок удару окупантів по Чугуєву постраждали 5 осіб, серед них трирічна дитина. Госпіталізовані три людини. Двом, в тому числі і дитині, надали медичну допомогу на місці”, – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі Харківської області уточнили, що від удару росіян постраждало 7 осіб.

“Постраждали семеро мирних мешканців: четверо чоловіків, 41-річна жінка, 16-річний хлопець та дівчинка 3 років 8 місяців. У найменшої потерпілої — поріз ноги, медики надали їй допомогу на місці”, – йдеться в повідомленні.

У місті пошкоджені девʼятиповерховий житловий будинок, автовокзал, готель, магазини, автомобілі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter