Зенітники знищили 35 з 39 дронів Shahed, якими РФ вночі атакувала Україну

Війна
Мобільна вогнева группа ППО для боротьби з ударними дронами РФ. Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Підрозділи протиповітряної оборони знищили 35 з 39 ударних дронів типу Shahed, якими війська РФ в ніч на 10 березня атакувала територію України.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як зазначається, у ніч на 10 березня російські окупанти ударили 4-ма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині і Донеччині та 39 ударними БпЛА типу Shahed (райони пусків безпілотників – мис Чауда в окупованому Криму, Приморсько-Ахтарськ – РФ.).

«В результаті бойової роботи збито 35 «шахедів» у межах Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Черкаської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Житомирської областей», – йдеться у повідомленні.

Як вказали у Командування ПС ЗСУ, більшість цілей знищено силами та засобами мобільних вогневих груп Сил оборони України. Також до відбиття повітряного нападу залучалась винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, засоби РЕБ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter