Ракетний удар по Одесі: 14 людей загинули, 20 поранені (доповнено)

Війна
Фото: facebook.com/DSNSODE

Російські війська 15 березня завдали ракетний удар по цивільній інфраструктурі Одеси. На місце події прибули співробітники ДСНС і почали гасити пожежу, розбирати завали і шукати постраждалих. В цей час ворог завдав повторний удар. Внаслідок ракетної атаки загинуло 14 людей, серед яких місцеві жителі, медик та рятувальник. Ще 46 людей, в тому числі семеро співробітників ДСНС, отримали поранення. 16 березня в Одесі та області оголошена жалоба.

Про це повідомляють начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер та Головне управління ДСНС у Одеській області.

«Внаслідок російської ракетної атаки загинуло 14 людей, серед яких місцеві жителі, медик та рятувальник. Ще 46 людей, в тому числі семеро співробітників ДСНС, отримали поранення. Постраждалим надається вся необхідна допомога. Всі відповідні служби ліквідовують наслідки ворожої атаки. Правоохоронці фіксують черговий злочин росіян», – написав Кіпер у Telegram.

Він додав, що 16 березня в Одесі та області буде оголошена жалоба.

В свою чергу Главк ДСНС України в Одеській області повідомив, що внаслідок російського ракетного удару по місту Одеса було пошкоджено цивільну інфраструктуру. На місці влучання виникла пожежа.

«Рятувальники ДСНС одразу прибули на місце удару та приступили до гасіння вогню, розбору завалів і пошуку постраждалих. Під час проведення робіт ворог повторно наніс ракетний удар, внаслідок якого загинув рятувальник», – йдеться у повідомленні.

Ударом також пошкоджено 10 приватних будинків, станція технічного обслуговування, газопровід низького тиску та 2 пожежно-рятувальних автомобілі. Наразі тривають роботи щодо ліквідації пожежі газопроводу та приватного будинку на загальній площі близько 120 кв. м.

На місці працюють 50 рятувальників та 8 одиниць техніки ДСНС.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter