Війська РФ обстріляли Харків: троє загинули, під завалами шукають 10 людей

Війна

Під завалами підприємства у Харкові можуть перебувати близько 10 людей.

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“Одну людину дістали без ознак життя. Ще два тіла без ознак життя ідентифіковано, але підрозділи ДСНС поки деблокувати їх не можуть. ДСНС працює, щоб локалізувати пожежу та розпочати деблокування завалів. Під завалами, за нашою інформацією, можуть перебувати ще близько 10 людей”, – сказав Синєгубов.

За його інформацією, двоє з постраждалих – у тяжкому стані, двоє – в стані середньої тяжкості, одна людина отримала незначні ушкодження.

Близько 13 години у Харкові пролунав вибух. Війська РФ влучили у підприємства – типографію, цех із виробництва меблів і лакофарбової продукції. Начальник Слідчого управління обласної поліції Сергій Болвінов поінформував про трьох загиблих. Зруйновані виробничі будівлі, пошкоджений багатоквартирний будинок. На площі 2 тис. кв. м виникла пожежа.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter