На Херсонщині окупанти атакували FPV-дронами «Пункт Незламності»: троє поранених

Війна
Наслідки атаки російських FPV-дронів на «Пункт Незламності» у Новоолександрівській громаді на Херсонщині, 23.03.2024. Фото: facebook.com/khersonpolice.official

На Херсонщині російські окупанти 23 березня атакували FPV-дронами «Пункт Незламності» в одному з населених пунктів Новоолександрівської громади Бериславського району, в якому перебували місцеві жителі. Внаслідок вибухів поранення отримали троє людей, а будівля пункту зазнала значних пошкоджень.

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

«Сьогодні зранку два ворожі дрони типу FPV атакували пункт незламності в одному з населених пунктів Новоолександрівської громади. В той час у приміщенні перебували місцеві жителі, які заряджали телефони, кип’ятили воду, готували їжу, адже через постійні російські обстріли там немає електропостачання. У результаті вибухів будівля зазнала значних пошкоджень, постраждали дві жінки віком 61, 74 роки та 57-річний чоловік», – йдеться у повідомленні.

Першими на місце для допомоги пораненим прибула слідчо-оперативна група сектору поліцейської діяльності №1 (ВП №1 Нововоронцовка) Бериславського районного відділу поліції.

«Правоохоронці були на броньованому автомобілі, тож швидко та безпечно доставили потерпілих до медичного закладу. У постраждалих діагностували мінно-вибухові травми, контузії, рани голови та рук. За словами лікарів, загрози життю людей немає», – розповіли у поліції.

За інформацією Херсонської обласної прокуратури, за процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури Херсонської області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч.1 ст.438 КК України).

Прокурори спільно зі слідчими поліції зібрали докази збройної агресії РФ і зафіксували наслідки ворожих злочинів для подальшого притягнення винних до відповідальності.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter