У Києві вдалося збити десяток російських ракет, Львівщину атакували 20 ракет і 7 ударних БпЛА

Війна
ракета РФ

У Києві вдалося збити десяток російських ракет, Львівщину атакували 20 ракет і 7 ударних БпЛА.

Протиповітряна оборона над Києвом та в районі столиці вразила близько десяти ворожих ракет, повідомили у КМВА. Внаслідок ракетного удару в Києві зафіксували падіння уламків у двох районах столиці. В Деснянському районі уламки впали на територію лісових насаджень. У Шевченківському районі – на території паркової зони і житлової забудови внаслідок чого зафіксували пошкодження фасаду багатоповерхового житлового будинку.

За інформацією чиновників, противник вкотре застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Пуски відбулися з району Енгельса, Саратовської області.

Повітряна тривога в столиці тривала понад 2 години. На Київ ракети заходили групами, з північного напрямку. Точну кількість та тип ракет повідомлять у своїх звітах Повітряні сили. За попередніми даними, в столиці без постраждалих та руйнувань.

Вночі 24 березня міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що Львівську область росіяни атакували 20 ракетами і 7 ударними БпЛА. Садовий додав, що у Львові прильотів не зафіксували.

У ніч 24 березня голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив про роботу ППО в області.

“Уночі ворожі “Шахеди” та ракети атакували об’єкт критичної інфраструктури у Львівській області. Виникла пожежа. На місці працюють вогнеборці. Станом на цю годину інформації про постраждалих не надходило”, – йдеться у повідомленні.

Також через падіння уламків у Кривому Розі пошкоджені тепломережі і лінія електропередач. Через перепад напруги у місті відключені декілька котелень. Без тепла залишились 6 лікарень, понад півтори сотні навчальних закладів, повідомив глава Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

А ще 3 тис. будинків, де загалом мешкають 76 тис людей. В одному з медзакладів були перебої з електропостачанням. Його відновили”.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter