РФ атакувала Київ балістичними ракетами з Криму, ППО збила обидві

Війна
Ракетний удар РФ по Києву, 25 березня 2024 рокуНацполіція

Командувач Повітряних сил ЗСУ повідомив, що РФ атакувала Київ балістичними ракетами з окупованого Криму, ППО збила обидві.

“Близько 10.30 противник завдав удару по Києву двома балістичними ракетами з тимчасово окупованого Криму. Цілі знищено, тип встановлюється”, – йдеться у повідомленні.

Відділ комунікації поліції Києва повідомив, що зафіксовано падіння уламків ворожих ракет у Печерському, Солом’янському та Дарницькому районах столиці. на місці працюють наряди поліції, медики та рятувальники ДСНС.

Попередньо, дві особи постраждали.

Ракетний удар РФ по Києву, 25 березня 2024 року Нацполіція

Ракетний удар РФ по Києву, 25 березня 2024 року Нацполіція

Внаслідок російської ракетної атаки на Київ та роботи ППО зафіксовано падіння уламків у Печерському районі.

Як повідомив київський міський голова Віталій Кличко, після російської ракетної атаки екстрені служби прямують у Печерський, Соломʼянський та Дніпровський райони столиці.

“Виклики екстрених служб в Печерський, Соломʼянський та Дніпровський райони столиці. Підрозділи прямують на місця”, – заявив мер.

Сергій Попко, начальник КМВА повідомив: “У Голосіївському районі міста Києва в лісосмузі виявлено уламки ракети. Попередньо, інформація щодо потерпілих та руйнування не надходила. Дані уточнюються”.

О 10:30 столиці пролунали декілька вибухів. Повітряні сили Збройних сил України повідомили про ракету на Київ. У Київській міській військовій адміністрації заявили, що в місті працює ППО.

“Уже пʼятеро постраждалих в Печерському районі. Трьом медики надали допомогу на місці. Двох – госпіталізували”, – повідомив Кличко.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter