РФ ще не визначилась, чи відправляти новостворені військові підрозділи в Україну – розвідка Британії

Війна
мобилизация
Фото: ТАСС

У британській розвідці вказують, що Росія створює нові військові підрозділи, однак ще не визначилась – чи залишати їх на місті дислокації, чи відправляти на війну з Україною.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії

Як зазначається, у місті Луга, у новоствореному Ленінградському військовому окрузі, оголосили про набір до нового 44-го армійського корпусу. Таким чином Росія докладає зусиль для розширення своїх збройних військ на північному заході країни, оскільки більша частина її військ залишається задіяною у війні в Україні.

«Росії майже ймовірно доведеться вирішувати, чи залишати нові підрозділи, такі як 44-й армійський корпус, у місцях їхньої дислокації після створення, чи перекидати їх для участі в операціях в Україні, щоб підтримувати там бойову міць», – йдеться в огляді.

У розвідці нагадали, що раніше новостворені підрозділи одразу ж направляли в Україну, і ця потреба у підтримці операцій перешкоджає ширшим амбіціям Росії щодо розширення своєї військової присутності.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter