ППО знищила 10 з 13 дронів Shahed, якими РФ вночі атакувала Україну

Війна
Знищений ударний дрон Shahed-136, перейменований окупантами у «Герань-2». Фото: facebook.com/dpsuKherson

Підрозділи протиповітряної оборони знищили 10 з 13 ударних дронів типу Shahed, якими війська РФ в ніч на 27 березня атакували Україну з російської території.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

«Уночі 27 березня 2024 року противник атакував ударними БпЛА типу Shahed із Курської області – РФ. Усього застосовано 13 ворожих безпілотників. Збито – 10 у Харківській, Сумській та Київській областях», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Командуванні ПС ЗСУ, до відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Повітряних Сил та Сил оборони України.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter