На Львівщині РФ втретє атакувала ракетами об’єкт критичної інфраструктури: загинула людина

Війна
Фото: facebook.com/lviv.gp.gov.ua

На Львівщині вранці 31 березня російські війська знову вдарили крилатими ракетами по об’єкту критичної інфраструктури, який вже був атакований 24 та 29 березня. Загинула людина, під завалами можуть бути постраждалі.

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у Telegram.

«Під час повітряної тривоги, яка тривала з 05:01 по 06:27, ворог атакував крилатими ракетами той самий обʼєкт критичної інфраструктури на Львівщині, який був його ціллю 24 та 29 березня», – написав Козицький.

За його інформацією, зруйнована адмінбудівля. Виникла пожежа, яку оперативно загасили вогнеборці.

«Унаслідок атаки загинув один чоловік. Щирі співчуття рідним. Зараз рятувальники розбирають завали. Під ними ще можуть бути люди», – додав начальник ОВА.

24 та 29 березня березня на Львівщині російські війська вдарили ракетами по наземній інфраструктурі одного з підземних сховищ газу оператора «Укртрансгаз», пошкодивши технологічне обладнання.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter