Українська ППО за березень знищила понад 300 російських БпЛА

Війна
Мобільна вогнева группа ППО веде вогонь по ударним дронам РФ. Фото: facebook.com/PvKPivden

Протягом березня протиповітряна оборона Сухопутних військ знищила 326 засобів повітряної розвідки та нападу росіян.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк.

  • БпЛА “Shahed-131/136” – 151 одиниця;
  • БпЛА “Zala” – 45 одиниць;
  • БпЛА “Supercam” – 13 одиниць;
  • БпЛА “Ланцет” – 92 одиниці;
  • БпЛА “Орлан-10” – 21 одиниця;
  • БпЛА невизначеного типу – чотири одиниці.

Павлюк наголосив, що в умовах інтенсивних бойових дій підрозділи Сухопутних військ продовжують приземляти також значну кількість тактичних БпЛА противника, зокрема FPV-дронів, із використанням різноманітних засобів радіоелектронної боротьби.

У ніч проти 31 березня російські окупаційні війська атакували ударними безпілотниками енергетичну інфраструктуру в Одеській області та агропідприємство в Херсонській.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter