ППО збила 18 з 42 ракет та 39 з 40 дронів Shahed, які війська РФ вночі запустили по Україні

Війна
Уламки знищеної ППО російської крилатої ракети Х-555. Фото: t.me/andrii_nebytov

Російські війська в ніч на 11 квітня запустили по території України 42 ракети різних типів та 40 ударних дронів типу Shahed. Основний напрямок удару був спрямований на Львівщину. Підрозділи протиповітряної оборони збили 18 ракет та 39 «шахедів».

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як зазначається, у ніч на 11 квітня російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Основний напрямок – Львівщина.

Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу:

– 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків – Саратовська область РФ);
– 6 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» з винищувачів МіГ-31К (район пусків – Тамбовська область РФ);
– 12 зенітних керованих ракет С-300 (пуски із Бєлгородської області РФ);
– 40 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 (із районів Приморсько-Ахтарськ – РФ, мис Чауда – Крим).
– 4 керовані авіаційні ракети Х-59 (із повітряного простору окупованої Запорізької обл.).

До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію та зенітні ракетні війська Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

«В результаті протиповітряного бою знищено 57 повітряних цілей: 16 крилатих ракет Х-101/Х-555; 39 ударних БпЛА типу Shahed-131/136; 2 керовані авіаційні ракети Х-59», – йдеться у повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter