Через втрати Кремль відправляє війська Тихоокеанського флоту РФ на війну проти України – ГУР

Війна
Трофейний шеврон російського військовослужбовця. Фото: reibert.info

Щоб поповнити втрати російських окупаційних військ, Кремль відправляє на війну проти України особовий склад Тихоокеанського флоту РФ, а також 11-ї армії Військово-Повітряних Сил та ППО.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

«З метою поповнення санітарних та безповоротних втрат російських окупаційних військ, яких вони зазнають під час бойових дій в Україні, а також укомплектування нових військових підрозділів Москва відправляє на війну особовий склад Тихоокеанського флоту РФ, а також 11-ї армії ВПС та ППО», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ці військові з’єднання держави-агресора раніше не були безпосередньо залучені до ведення бойових дій проти України.

«Згідно з рішенням командувача Тихоокеанського флоту РФ Віктора Лііни, ротації до Сирії повністю припинені, і весь особовий склад відправляється в зону бойових дій на територію України. Йдеться про 2000 російських військовослужбовців із Пріморского та Камчатского країв РФ», – розповіли у військовій розвідці.

За інформацією ГУР, ще близько 400 солдатів з числа військових частин 11-ї армії ВПС та ППО, дислокованої на території Хабаровского краю РФ, «лататимуть діри 155-ї та 40-ї бригад морської піхоти Росії, які ведуть бойові дії проти України та мають некомплект через величезні втрати».

Також повідомляється, що частина особового складу з військових з’єднань Далекого Сходу РФ увійде до нової мотострілецької бригади держави-агресора, яку формують у Воронєжі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter