Україна повернула тіла ще 99 полеглих захисників: більшість загинули на Донецькому напрямку

Війна
Повернення тіл загиблих українських захисників. Фото: t.me/Koord_shtab

Україна 12 квітня повернула додому тіла ще 99 полеглих захисників. Більшість з них загинули на Донецькому напрямку.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

«За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули 99 полеглих Оборонців. Зокрема вдалося репатріювати 77 тіл Оборонців, що воювали на Донецькому напрямку, 20 полеглих воїнів із Запорізького напрямку та двох Захисників із Харківського напрямку», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Збройні сили України перевезуть тіла та останки захисників до визначених державних установ, після чого правоохоронці спільно із судово-медичними експертами встановлять особи загиблих.

«Після ідентифікації тіла наших Оборонців передадуть родинам для гідного поховання», – додали у Координаційному штабі.

Повернення полеглих відбулося завдяки взаємодії співробітників Координаційного штабу з Об’єднаним центром СБУ, МВС України, Секретаріатом уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин, ЗС України (ЦУ ЦВС), ГУ ДСНС України, іншими представниками структур Сектору безпеки та оборони України, а також сприянню Міжнародного комітету Червоного Хреста.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter