Київ терміново евакуює дві лікарні через загрозу ракетного удару РФ

Війна

Київ терміново евакуює дві лікарні через загрозу ракетного удару РФ.

Про це повідомляє КМДА.

У КМДА повідомили, що одна з яких дитяча на вул. Богатирській, через інформацію в соцмережах про удар росіян по цих медичних закладах.

“Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. І що, нібито, в цих лікарнях перебувають військові. Це абсолютна брехня і провокація ворога, яку він намагається використати для удару по соціальній інфраструктурі столиці. Щоб убезпечити хворих дітей, їхніх батьків і медичний персонал, влада столиці зараз робить усе можливе, аби перевезти пацієнтів та медиків в інші медзаклади столиці”, – йдеться у повідомленні.

У КМДА додали, що звернулися до СБУ, Міністерства охорони здоров’я за допомогою та поінформували про заходи, які вживають для збереження життя й здоров’я пацієнтів і персоналу лікарень.

Про «терористів» у київських лікарнях заявив голова КДБ Білорусі Іван Тертель.

«Усі ці люди та їхні плани нам відомі. У боротьбі з тероризмом діємо за законами воєнного часу. Серед терористів є вбиті та поранені, їх спіткає покарання незважаючи на те, що своїм лігвам вони обрали київські лікарні за адресою Богатирська 30-32, де сховалися за спини хворих дітей”, — заявив він.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter